facilitering

​​​​Ledere fra virksomheder og offentlige organisationer hyrer mig til at facilitere eksempelvis et arbejdsseminar eller en workshop når:

 • Resultatet af en proces er vigtigt. Dvs. når de vil være sikre på at nå deres mål for processen, og det er vigtigt, at deltagerne får ejerskab og engagement.
 • Lederne vil bruge deres tid og fokus på indholdet og ikke på processen. 
 • Det er vigtigt, at de arbejder innovativt og fremtidsorienteret.
 • De trænger til ny inspiration og en stram styring af diskussionen.
 • Der ikke er tid til forudsigelige og fastlåste diskussioner – eller til kedsommelige oplæg, som ikke omsættes til handling.


Hvad betyder det at facilitere?
‘Facilitering’ stammer fra det latinske ’facilis’, som betyder ’at gøre det let’. I dag bruges ordet om de teknikker, der bruges for at lette processer mellem en gruppe af mennesker, og sørge for at de kommer i mål med det planlagte.

At facilitere en proces kan være at sørge for at alle i gruppen har det rigtige mindset fra starten af mødet, sørge for gruppen holder fokus hele vejen igennem processen og opnår det forventede resultat.

Det kan både være til større arrangementer som en konference, til ledermøder, møder i en projektgruppe, eller til personalemødet.

Men faciliteringen kan også være at få personerne til at tænke ud af boksen og hjælpe dem til at idégenerere til f.eks. i en innovationsproces eller på en workshop, hvor der er behov for at få nye ideer.

Og sidst men ikke mindst så er det nødvendigt at facilitere møder og processer, hvor der er behov for at få personerne til at involvere sig og føle, at de har et medansvar i processen.


Har i brug for ekstern facilitator?

Hvis du eller din organisation har brug for ekstern facilitator, så kontakt mig på: 

E-mail: aho@inukressource.gl

Mobil: 58 82 10 

Eqimattaalluni aaliangersimasumik quleqqutamik sammisaqaqatigiinneq  

aaliangesimasumik sammisaqarneq

At få en gruppe til at arbejde bedre sammen om et bestemt emne.

Sooq Inuk Ressource atussavisiuk?

hvorfor benytte INUK RESSOURCE?

​Suliffeqarfinni namminersortuni pisortallu suliffeqarfiini aqutsisut isumasioqatigiinnernut iml. aaliangersimasumik sammisaqaqatigiinnissaminnut ullormut aqutsisussatut sulisussarsiarisarpaannga imaattoqartillugu: 


 • Suliap/sammisap inernissaa pingaaruteqaraa-ngat. Imaappoq suliami sammineqartup angunia-kkap angunissaa qulakkeerusukkaangamikku, kiisalu peqataasut akuulluarnissaat sammisamul-lu piginneqataanissaat qulakkeerusukkaangamik-ku. 
 • Aqutsisut piffissartik ukkassinertillu sammisamut atorusukkaangamikku, ullup aqunnissaanuu-ngitsoq. 
 • Nutaaliorneq siunissamillu ukkassinissaq pingaaruteqaraangat. 
 • Isumassarsiorusukkaangamik, oqallinnerillu suka-ngasuumik aqunneqarnissaat pisariaqartikkaa-ngamikku. 
 • Siumut takorloorneqareersinnaasunik oqallinnernut kinguneqanngitsussanut piffissamik atuisinnaanngikkaanni, iml. pikkunaatsumik saqqummeerusaartunut iliuuseqarnermik kinguneqanngitsunut piffissaqanngikkaanni. 

  Aaliangersimasumik sammisaqaqatigiissitsineq faciliteriinermik taaneqartartoq qanoq isumaqarpa?
  ‘Facilitering’ latinerisuumit ’facilis-imiit’ aallaaveqarpoq, isumaqarlunilu "ajornanngitsun-ngortitsineq". Ullumikkut oqaaseq periutsinut inuit eqimattat akornanni suliaqaqatigiissitsinerup oqinnerunissaanut, pilersaarutaasalu angunissaannut periutsinut atorneqartarpoq.

  Suliaqaqatigiissitsinermi aqutsineq tassaasin-naavoq eqimattap sammisaqartussap sammisa-qaqatigiissitsinerup aallartinneraniit eqqarsar-tariaaseq "eqqortoq" pigalugu aallartinnissaat. Eqimattap sammisamut ukkassiuarnissaa, taamaasillunilu anguniakkatut naatsorsuutigine-qartup angunissaanik qulakkeerinissaat.

  Periuseq pisuni assigiinngitsuni atorneqarsinnaa-voq soorlu: Ataatsimeersuarnerni, projektimik suliaqaqatigiinni ataatsimiinnermi, sulisulluunniit ataatsimiisinneranni.

  Suliaqaqatigiissitsinerli / faciliteringen aamma atorneqarsinnaavoq inuit eqqarsartariaatsikkut nutaaliorniarnermi siamasissumik, nutaanik isumassarsiornissaannut,  eqqarsaatersuuteqar-nissaannut pisariaqartitsigaanni.

  Kingullertullu ataatsimiinnerit iml. suliaqaqatigiinnerit faciliterernissaat pingaaruteqartarpoq, inuit pineqartut akuulluarnissaat suliamullu akisussaaqataasutut misigisimalernissaat pingaartikkaanni.

  Suliffeqarfissinni avataaniit suliaqaqatigiissitsinermi aqutsisussamik pisariaqartitsigussi  attavigisinnaavarsinga: 


  E-mail: aho@inukressource.gl
  Mobil: 58 82 10